Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 21., csütörtök

Mezes -mazos almaszeletek, levelesteszta agyon.

  Ez talan a vilag legegyszerubb sutemenye csupan 5 hozzavalobol.
leveslestesztan almaszeletek, megszorva barnacukorral es datolyamezzel meglocsolva. Mi karamellas fagylalttal ettuk ezt az egyszeru, am igen finom sutemenyt ami azt hiszem a legkenyesebbek tetszeset is elnyeri.Mivel a leveles teszta ala is kerul vaj es cukor, finom ropogos agyat vetunk vele az almaknak, a cukor karamelizalodik, egyszoval, finom.... nagyon finom :)

 Hozzavalok:

4-5 kozepes meretu  zoldalma (granny smith)
 40 gr vak olvasztva
cukor izles szerint
leveles teszta 
datolyamez 4-5 ek

Elkeszitese :

1.) A sutot elomelegitjuk 170c-ra

2.) a leveles tesztat kinyutjuk egy kicsit, nem tul vekonyra, kb 3/4 legyen a vastagsaga a bolti vastagsaghoz viszonyitva.
egy 25 cm atmeroju tanyert vagy tortaformat rahelyezunk, es formara vagjuk.
3.) 1 sutopapirt  tepsibe helyezunk ,megkenunk olvasztott vajjal, kb olyan teruleten amilyen nagy a kivagott tesztank. 
4.) Megszorjuk gazdagon barnacukorral. 
 5.)Rahelyezzuk a tesztat.
6.) Megkenjuk a szeleit, kb 2 cm korbe-korbe olvasztott vajjal es megszorjuk barna cukorral.
  7.)Az almat nagyon vekonyra szeleteljuk es korkorosen a leveles tesztara helyezzuk a szeleteket, ugy hogy a szelen a 2-3 cm megkent es cukorral megszort resz szabadon marajdon.

 Mikor korberaktuk az almat, ujbol megkenjuk olvasztott vajjal az almaszeleteket es megszorjuk barnacukorral. Aki akar keves fahejat is szorhat ra.
8.) meglocsoljukdatolyamezzel 

9.) Betesszuk az elomelegitett sutobe es szep pirosra sutjuk. Mire megpirul addigra az almaszeletek is kelloen megpuhulnak.
 Mi vaniliafagylalttal ettuk, Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése