Borscs leves gazdagon

                          Borscs leves gazdagon



Ma egy szamomra is uj etelt hozok, amit evek ota el szeretnek kesziteni de valami mindig visszatartott. A hires orosz borscs levest.
   Mivel Izraelben rengeteg orosz el, ugy gondoltam szetnezek a neten , hogy tobbe-kevesbe autentikus recept szerint fozzem. Bar tudom ahany haz annyi szokas, nekem ez a recept volt a legszimpatikusabb, ugyhogy ezt valasztottam. Nem tudtam pontosan mire szamithatok, milyen izvilag lesz az amit kapok,  de mivel csak finom es minosegi zoldsegek es hus kerult bele, tudtam nem lesz rossz. A vegeredmeny minden varakozasomat folulmulta es a szine ???... szo szerint elvarazsolt . A biborsalatam melto parja lenne , ha mar nem lenne borscs a neve :)) Akkor biztos a biborleves nevet kapna tolem :)


Hozzavalok :

3-4 ek olaj
2 kisebb hagyma vagy 1 nagy
1 kg marhahus  kozepes meretu kockara vagva
3-4 db husos marhacsont
 2-3 db veloscsont 
1 kisebb darab fustolthus (nem volt az eredeti receptben)
2 baberlevel 
2-3 kisebb cekla  kb 2 gyufaszal vastagsagura vagva
4 repa ugyanolyan vastagra es formara vagni mint a ceklat
2 db krumpli  2x2 cm kockara vagva
1/4 edeskaposzta nagyon vekonyra szeletelve
2 kanal borecet (feher vagy piros, ki milyet valaszt)
2 ek suritett paradicsom
so es frissen orolt bors.

A talalashoz:

friss kapor finomra apritva
tejfol

Elkeszitese :

A hagymat finomra vagjuk es a 3-4 ek olajon halvany aranyszinure dinsztoljuk.
  Hozzadajuk a hust ,a husos csontokat , a velos csontokat, a fustolt hust es a 2 baberlevelet. Felontjuk vizzel, kb 3-4 l. es felforraljuk.
Mikor felfott, lefedjuk ,takareklangra vesszuk es tovabb fozzuk kb 1,5 orat. Mig fo, tobb alkalommal leszedjuk  a habjat.
  1,5 ora mulva beletesszuk a csikokra  vagott ceklat es repat,sozzuk es borsozzuk. Tovabb fozzuk, kb 30 percet kozepes langon,addig mig a cekla megpuhul.
Ekkor hozzaadjuk a krumplit, a kaposztat, a paradicsompuret amit a forro levessel higitunk fel es a ket ek.  borecetet. Tovabbi 20 percet fozzuk, mig megpuhul a krumpli es kaposzta is. Megkostoljuk es beallitjuk az izeket, ha szukseges, meg sozzuk, vagy borsozzuk.

 Mikor talaljuk, a leves tetejere tegyunk 1 pupos kanal tejfolt (vagy izles szerint) es szorjuk meg keves kaporral. Jo etvagyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések