Keresés ebben a blogban

2016. január 5., kedd

Kapros ,kurkumas rizs.


 Kapros kurkumas rizs.


Imadjuk a rizseteleket, koreteket. Zoldseggel, vagy anelkul, kinaihoz, vagy csak szimplan sos vizben megfozve. Mindegy. Lenyeg hogy jo minosegu legyen es pergos. Ket kedvenc rizsfajtam a basmati es a jazmin rizs. Most jazmin rizst hasznaltam.

Hozzavalok :
2 pohar rizs amit elotte egy szuroben leoblitunk. Tudom sokan nem mossak meg a rizst de maga az a gondolat , hogy ki tudja hany szaz kez ert hozza, automatikusan  arra kesztet, hogy szurobe tegyem es jol megmossam. Lecsepegtetjuk rola a vizet.
 2-3 ek olaj, ha lehet olivaolaj
1/2 kk kurkuma
 egy csokor kapor finomra vagva.
So es frissen orolt bors.



A rizst egy labasba tesszuk raontunk 4 pohar vizet beletesszuk a kurkumat a ost es elkeverjuk. . Mikor felforrt a viz, akkor takareklangra vesszuk a tuzet es lefedjuk a labast. Addig fozzuk, mig teljesen beszivta a vizet a rizs, es apro lukacskakat latunk a rizszsemek kozott. Elzarjuk a tuzet es rajta hagyjuk a fedot meg par percig. Miutan kicist pihent hozzaontjuk az olivaolajat az aprora vagott kaprot , frissen orolt borsot, egy egy villaval, hogy ne torjuk, finoman osszekeverjuk. Jo etvagyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése