Finom kifli.


Kifli orulet van a facebookon :) Mindenki kiflit sut. Az alabbi kifli receptje az alapja a fokhagymas kalacsaimnak is.
  Kulonosebb tudas nem igenylo recept, hamar kesz van es nagyon finom es meg hamarabb el is fogyik :)


Hozzavalok :

35 dkg liszt
25 gr vaj,
25 gr friss eleszto
250 ml langyos tej
1kk cukor
1kk so


A keneshez 2 ek tej. 
Aki akarja megszorhatja durva soval a tetejet vagy komenymaggal, akar sajttal is.

A suteshez  : also-felso sutes legkeveressel 180c ( a 180c legkeveressel az 200c-nak felel meg legkeveres nelkul)

Elkeszitese :

Egy keves tejet elkeverunk a cukorral es hozzaadjuk az elesztot. Mikor felfut hozzaontjuk a liszthez, sohoz, vajhoz es a tobbi tejet is beleontjuk. Ha a tesztank kicsit ragacsos dagasztasnal akkor adjunk meg hozza 1-2 ek lisztet. Jol kidolgozzuk a tesztat, majd a munkafeluletre boritjuk es 6 reszre osztjuk. az eredeti receptben 8 reszre osztottak, nekem tul kicsinek tuntek 8 reszre osztva. Minden gombocot kicsinyujTunk , egesz vekonyra, ovalis formara, majd feltekerjuk. A vege fele haladva kicsit sodrunk a kifli csucskein.
  Megkenjuk tejjel es megszorjuk durva szemu soval (ez izlesfuggo, lehet raszorni barmit vagy semmit sem )
  Elomelegitett sutobe tesszuk amit elozoleg 180c-ra melegitettunk also felso sutessel es legkeveressel. Ha nincs legkeveresunk akkor 200 c allitsuk a sutot. Jo etvagyat !
u.i A suto aljaba tegyunk egy edenybe vizet, hogy legyen goz a sutonkbe.

Forras :www.lifeadvice.blog.hu

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések