Zoldborsoleves csirkeaprolekkal es nokedlivel.

Zoldborsoleves


Kedvenc listan szerepel nalunk a zoldborso leves, szorosan a husleves nyomaban :) Mivel mi leveses csalad vagyunk mindennap van itthon leves. A csirkeaprolekokat altalaban kulonbozo zoldseglevesekhez hasznalom fel, mint ahogy most is.

Hozzavalok :

500 gr zoldborso, friss vagy mirelit,mindketto tokeletesen megfelel.
2-3 sargarepa, vekony szeletekre vagva
1 feherrepa  ugyancsak vekonyra szeletelve.
 par szal zellerlevel
ha van akkor egy kis darab zellergyoker is mehet bele de nem feltetlenul szukseges, eleg a level is.
2-3 csirkefarhat, vagy csirkeszanybol 5-6 db, vagy barmilyen mas fajta hus.
1 voroshagyma. So, bors 
Tojas es liszt a nokedlihez.
ptrezelyemlevel

A csikreaprolekot megmossuk, es hideg vizben odatesszuk foni. Mikor fo leszedjuk a habjat,  es fozzuk meg mig kb felig megpuhult. A repat , feherrepat 2-3 kanal olajon megdiszntelem, de csak annyira hogy az olaj atvegye a repa szep szinet. Aztan beleteszem a levesbe a hagymaval egyutt emit egeszben hagyok, es mikor kesz a levesem kidobom belole. A zellerleveleket is hozzaadom, elotte aprora vagom. Mikor  arepa majdnem megfott hozzaadom a zoldborsot is es tovabb fozom mig minden zoldseg es a hus is megfott. 1 tojasbol es lisztbol keves soval nokedliallagu tesztat keverek, majd egykis kanallal apro nokedliket szagagtok a forro levesbe. Mikor a nokedlik a felszinre jottek elzarjuk a tuzet alatt, kesz a levesunk. Megszorjuk aprora vagott zoldpetrezselyemmel. Jo etvagyat kivanok!

U.I. Van aki tesz bele egy vekony rantast is, akkor 1-2 ek olaj es 1 ek lisztbol keszuljon. Mi jobban szeretjuk a rantas nelkuli valtozatot.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések