Francia nagyon almás álomsüti

Volt itthon vagy 3 kilo savanykas zold almam a Grany Smith fajtabol, ami szerintem az egyik legfinomabb sutemenyekbe, raadasul nagyon zamatos is. Mivel sutit is akartam de nem volt kedvem sokat pepecselni vele, igy az arany kozeputat valasztottam, gyorsan , finomat. Igy talaltam ra erre a receptre egy francia oldalon. 


Hozzavalok :


6 nagy alma
1 kk fahej
2 ek cukor
100 gr mazsola (vagy mas aszalt gyumolcs)
1 pohar liszt ( en a meropoharral merem, az angol 1 cup-nak megfelelo merettel)grammban 150 grammnak felel meg.
1 kk sutopor
1 pohar cukor
1 zacsko vanilias cukor
fel pohar olaj (nem oliva) (100 grammnak felel meg, nem tevedes, grammban mertem a merlegen)
3 tojas

Elkeszitese : Az almat meghamozzuk, kettevagjuk, kiszedjuk a maghazat es nagyon vekonyra szeleteljuk.


 Egy talba tesszuk, hozzaadjuk az 1 kiskanal fahejat es a 2 evokanal cukrot. Osszekeverjuk. Egy  30 x17 cm atmeroju tuzallo talat, vagy tepsit kivajazunk, majd retegekben belehelyezzuk az almaszeleteket, egy reteg alma, majd megszorjuk mazsolaval,  megint alma megint mazsola mindaddig mig elfogyik az almank. 
  A tobbi hozzavalot  beletesszuk egy talba ,kezimixerrel, vagy food processorral jol kikeverjuk. Mindent egyszerre teszunk bele, nincs szukseg  kulon kikeverni a tojasokat a cukorral! Mikor szep sima , akkor raontjuk a felszeletelt almara, elsimitjuk es 180c kb 35 percet sutjuk. Ha legkeveressel sutjuk, akkor 160c-ra allitsuk a sutot. 

Mivel sutofuggo, ajanlatos tuprobat vegezni mielott kivennenk a sutobol. Nalam 35 percre volt szukseg de lehet masnal kevesebb, vagy akar tobb idore lesz szukseg. En egy hurkapalcikat szurtam bele tobb helyen . Mikor  mar nem volt nedves a palca, akkor kivettem a sutobol. Hidegen melegen egyarant fogyaszthato. Vaniliafagylalttal is nagyon finom lehet, nekem sajnos nem volt itthon. Megszorjuk porcukorral es talaljuk. Szivesen veszem a visszajelzeseket  mindazoktol akik elkeszitik :) Jo etvagyat!

Megjegyzések

  1. Kedves Éva! Elkészítettem az almás sütit és nagyon ízlik! Köszönet a receptért! Nagyon ügyes konyhatündér vagy!
    Üdvözlettel, Judit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szepen koszonom a visszajelzest. Ilyenkor nagyon boldog vagyok.Orulok, hogy izlett <3

      Törlés
  2. Kedves Éva..elkészítettem a sütit..valami isteni finom ��
    Nagyon köszönöm a receptet ��
    Üdvözlettel: Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orommel olvasom, tenyleg nagyon finom.Eddiug mindenkinek izlett. Koszonom a visszajelzest. Udv . Eva

      Törlés
  3. Ezt most probaltam ki en is, kerestem valami konnyut es finomat alig varom kesz legyen :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések