Keresés ebben a blogban

2015. április 24., péntek

Friss gombabol keszult koret

 Ma egy nagyon finom gombakoretet hoztam, de lehet eloetel is vagy akar onallo fogas. Ehhez az adaghoz ket kis kosar gombat hasznaltam a champignon fajtabol. Akkor irom is a receptet , kovessetek :)


Hozzavalok : 2 kis kosar gomba, ha lehet aprofeju gombat valasszatok.
2 szal zoldhagyma
1 ek szojaszosz, 
1 kk datolyamez (rendes mez is megteszi)
2 ek edes chiliszosz
1/2 chilipaprika
so es bors,
2 ek olivaolaj.

Elkeszitese : A gombat  kette vagjuk, ha nagyobbak akkor 3-4 vastagabb szeletre, az olivaolajat felforrositjuk, beletesszuk a gombat es a nagyobb darabokra vagiott zoldhagymat a szaraval egyutt es a fel chilipaprikat amit szeletekre vagunk. Allandoan razogatni kell a serpenyot, mint a kinai eteleknel. A lenyege az hogy inkabb piruljon,  es parolodjon egyszerre. 

3-4 percig kell sutni. Egy talkaban elkeverjuk a szojaszoszt , datolyamezet,a chiliszoszt  es a gombara ontjuk, kellemesen selymes szoszt kapunk. Megkostoljuk, ha nem eleg a so amit a szojaszosztol es a tobbi o tobbi ontettol kaptunk, akkor meg adunk hozza keves sot. Durvara orolt borssal megszorjuk. Talalasko megszorjuk snidlinggel. Jo etvagyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése