Keresés ebben a blogban

2015. április 14., kedd

Vaniliakremes darazsfeszek.

Vaniliakremes darazsfeszek, ugyancsak Nagymamam receptjet kovetve .


 Hozzavalok :
1/2 kg liszt,3 tojassargaja,3 dkg eleszto, 4 dl tej,18 dkg cukor,15 dkg vaj,1/4 rud vanilia, vagy 1 csomag vaniliapor.
 Elkeszitese :
 A 1/5 kg lisztbol,3 tojassargajabol,felfuttatott elesztobol 3 dkg cukorbol, 2 dl langyos tejbol ,kis soval retesteszta kemenysegu tesztat gyurunk es 1/2 oraig meleg helyen pihentetjuk. Most sodrofaval vekonyra kinyujtjuk. 15 dkg cukrot, 15 dkg vajjal es a vaniliaval habosra verunk es rakenjuk a tesztara. Osszesorosjuk. 2 ujjnyi szeleteket vagunk es kikent labasba, vagy tepsibe rakjuk, ugy hogy a tekercselt resze felfele legyen. 1,1/2 orat hagyjuk kelni mig szep magasra no.(attol fugg milyen meleg van a konyhankban)
  Ekkor egyenletes, kozepes tuznel megsutjuk, en 180c sutottem. Ha legkeveressel sutitek akkor 160c. Mielott kivesszuk, leontjuk 2 dl cukros ,vanilias ,forro tejjel es par percre visszatesszuk. kiboritva forron talaljuk es vanilias cukorral megszorjuk. Jo etvagyat!

2 megjegyzés: