Keresés ebben a blogban

2015. április 25., szombat

Izraeli padlizsansalata

Ujbol salata, ezuttal padlizsansalata, izraeli modon. Bar a padlizsant itt millio fele keppen keszitik, ezert ez csak egy a sok kozul, egy amit en nagyon szeretek, ezert ot valasztottam.


Hozzavalok :1 nagy padlizsan
 1/2 hagyma,
1 kaliforniai piros paprika
2 cikk fokhagyma,citrom, so, bors olivaolaj
pertezseleymzold, vagy friss koriander level.

Elkeszitese : A padlizsant egy racsra helyezve a gazrozsa folott megsutjuk (igaz kicsit piszkol, de megeri, sutoben sutve mar nem ugyanaz)
1 paprikat ugyancsak megsutunk a gazrozsa folott.
 A kihult paprikat es padlizsant megtisztitjuk, nem szabad lemosni, csak nedves kezzel megtisztitani, mert megmosva elvesziti a fustos izet.
 Miutan megtisztitottuk, aprora vagjuk a paprikat.  A padlizsant egy kessel, lehetoleg fakessel, egesz aprora vagjuk,vagy inkabb kaparjuk., 
  Egy talba helyezzuk a paprikat es padlizsant hozzaadjuk a finomra vagott hagymat, fokhagymat, 2 ek citromlevet, sozzuk, borsozzuk, hozaadjuk az olivaolajat is kb 3-4 kanalnyit es jol-jol elkeverjuk. A vegen beleszorunk  egy fel mareknyi petrezselyem levelet finomra vagva ( van aki  koriandert tesz bele, ugy is nagyon finom)  Ajanlatos a citrom levet izles szerint adagolni. Elobb 1 ek.tenni hozza, akinek eleg ennyi az ne tegye hozza a masodikat.  Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése