Keresés ebben a blogban

2015. április 14., kedd

Tejszines spenot, bundas kenyerrel.

Tejszines spenot ,bundaskenyerrel.

Hozzavalok : kb 50-60 dkg mirelit spenot ( nalunk ritka a friss spenot ezert hasznalok mirelitet),so,bors, fokhagyma ,1-2 kanal liszt, 1 pohar tejszin ,1 pohar tej,1 tojas.


Keves olajbol , lisztbol es zuzott fokhagymabol vekony rantast keszitek. hozzaadom a spenotot, mivel en mirelit sepnotot hasznalok nem kell elofozni, mar megvan. Ha frissbol csinaljatok , akkor termeszetesen meg kell es aprora kell vagni. Miutan hozzaadtam a spenotot, par percig keverem mig kremes allagu nem lesz. Ekkor sozom borsozom, hozzadaom a pohar tejszint es az 1 pohar tejet, kicsi langon folytonos keveres mellett keszre fozom, vagyis mig besurusodik. Ekkor egy tojast felverek es belecsorgatom a spenotba, majd ujbol keverem 1-2 percig. Ha ugy erzitek tobb tejre van szukseg akkor adjatok meg hozza. Ez lisztfuggo is, mennyire suriti be a spenotot az elejen elkeszitett rantas. Melle mindig bundas kenyeret keszitek, mert a ferjem ugy szereti. De termeszetesen mindenki ugy talalja ahogy es amivel a csaladja szereti. Jo etvagyat!
 

3 megjegyzés:

  1. Szuper páros ez így, a fotó pedig kedvcsináló. Gratulálok a blogodhoz :)

    VálaszTörlés
  2. Koszonom Gabi. A Te segitsegeddel jott letre <3

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos, köszönöm a receptjeidet, Te vagy az első, aki megnézek ötletekért. Köszi

    VálaszTörlés