Solet

Most pedig egy altalunk nagyon kedvelt recept kovetkezik, megpedig a solet , ahogy meg az en Draga Nagymamam keszitette. A recept az ove, ezert ugy is irom le szorol szora.





Hozzavalok :
1 liter nagyszemu babot elkeverunk, vekony, hagymas,paprikas ,libazsiros rantasban. Libacombot,fustolt marhaszegyet,zsiros libahatuljat es toltott libanyakat teszunk hozza a fazekba, megsozzuk, feleresztjuk kb 2 liter vizzel, pecsenye zsirral izesitjuk.Sozzuk, borsozzuk A tuzhelyen forrasig fozzuk, majd befedjuk es sutobe vagy kemencebe helyezzuk 5-6 orara.


Felidoben kivesszuk a sutobol es beleontunk egy poharnyi arpagyongyot, amit elozoleg jol megmostunk es bel;eteszunk tetszes szerinti mennyisegu jol megmosott nyers tojast a hejaval egyutt .Neha kivesszuk a fazekat a sutobol es jol megrazzuk. En a suto legaljara szoktam tenni a cserepfazekat, mert abban fozom,  de ala teszek egy tepsit, hogyha netan foves kozben folyna, hat nem a sutobe folyik hanem az alatta levo tepsibe. Jo etvagyat!

Megjegyzések

  1. ezutan az ember nyalogathatja a 10 ujjat :)

    VálaszTörlés
  2. Koszonom, ezt nem tudtam, hogy az arpagyongyott mikkor tegyem bele !kar hogy nem jo a tellom minosege ,hogy fotozzam !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések