Keresés ebben a blogban

2015. április 14., kedd

Azsiai uborkasalata,szezamos csirkemellel es chilipaprikaval.

  Azsiai uborkasalat zsezamos csirkemellel es chilipaprikaval.


Hozzavalok :1 csirkemell, 6 kisebb friss ropogos uborka,2 ek olivaolaj,1kk reszelt gyomber,2kanal piritott szezammag.




Az ontethez : 3 kanal szojaszosz, 3-4 ek citromle friss citrombol,vagy lime, ,2 cikk fokhagyma szeletekre vagva,1 chilipaprika szeletelve,3 kanal mirin (japan edes  atlatszo ontet) 1 kanal barna cukor, 1kk szezamolaj.

Elkeszitese :
 Az uborkat jol megmossuk, hejastol felvagjuk csikokra, minden uborkat keresztben kette vagunk, majd  elfelezzuk es minden fel reszt 2-3 csikra, vastagsagtol fuggoen. Kb kisujj vastagsaguak legyenek az uborka csikok. A 2 ek olivaolajon nagy langon megpiritjuk a  csikremellett egesz vilagosra.hozzaadjuk a reszelt gyombert,sot es borsot, hagyjuk kihulni ,mjad osszekeverjuk az uborkaval. Az ontethez valokat osszekeverjuk es raontjuk a salatara. Nagyon finom egeszseges , konnyu vacsorat kapunk. Jo etvagyat!
 

 

3 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc vacsim olyankor mikor nem kivanok semmi nehezet.

    VálaszTörlés
  2. Ezt szivbol ajanlom,nekem legkedvesebb salatam, lehet melle par szelet piritott bagettet is, egy kis olivaolajjal meglocsolva.

    VálaszTörlés