Keresés ebben a blogban

2015. április 15., szerda

Sult nilusi suger .

Ma egy finom sulthalat hoztam, sutoben sult burgonyaval, pikans paprika salsaval.


Hozzavalok :2 szep nilusi suger fileo livaolaj.,
A korethez :
4 nagy burgonya,
A nyers paprika salsahoz :
 citrom,kaliforniai paprika, lilahagyma, korianderlevel, petrezselyemlevel, 1 chilipaprika, 2-3 cikk fokhagyma, 1/2 pohar olivaolaj.

Elkeszitese :
1.) A halat sozzuk, borsozzuk, majd 1 citropm levevel meglocsoljuk es allni hagyjuk kb 30-40 percet.
2.) A burgonyat egyenlo kockakra vagjuk es felig megfozzuk, szurobe tesszuk vagy szaraz konyharuhara hogy az egesz leve lecsorogjon.
3.)
Mikor szaraz, akkor osszekeverjuk 3-4 ek olivaolajjal sutopapirra tesszuk es 200c on aranyszinure sutjuk.
4.) Az elozoleg citromlevel meglocsolt halat papirtorlovel szarazra toroljuk. 2 ek olivaolajat es 1 kk vajat egy serpenyoben megmelegitunk belevagunk 2 cikk fokhagymat es 3 zsalyalevete is beleteszunk. Par pillanatig piritjuk , nem sokaig mert keseru lesz. E rovid ido alatt az olaj es a vaj atveszi a fokhagyma es a zsalya izet.  A halfileket beletesszuk a mar izesitett olaj,vaj keverekbe es lassu tuzon mindket oldalat megsutjuk. Ez kb 10-12 perc , mivel nekem vastag halfileim voltak. 
5 .) Mig a hal es a burgonya sul, elkeszitjuka paprika salsat :
a hozzavalokat aprora vagjuk,  egy talkaba tesszuk  osszekeverjuk, sozzuk borsozzuk, a fel pohar olajat osszekeverjuk a citrom levevel, majd raontjuk az aprora vagott zoldegekre, jol osszekeevrjuk es hutobe tesszuk. 

 A burgonya nem sokaig sul mivel elovan fozbve, inakbb csak pirulnia kell. Tanyerra tesszuk a halat burgonyat a tetejere , vagy melle kis talkaba pedig a paprika salsat. Joetvagyat!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése