Keresés ebben a blogban

2015. április 14., kedd

 Toltott szololevelek keleties izesitessel :

 A toltott szololevelekrol mindig az egyetlen, imadott noverkem jut eszembe, mert imadja ezt az etelt, eppugy mint en. Bar sokan azt hiszik toltike, de nem az, egyaltalan nem hasonlit az izesitese az otthoni toltikere. Akkor kovetkezzek a recept :

Hozzavalok :szololevelek (nalunk kaphato uvegben, kb 70 level van benne)
Kb 40-50 pici toltelekhez szukseges 60 dkg hus(eredetileg barany, de lehet barmilyen), 1 pohar rizs( de ez izles fuggo, aki tobb rizzsel szereti az tegyen bele tobbet ) En legutobb arpagyonggyel keszitettem. 1 tojas.
Lehet csak  rizzsel is kesziteni, ahogy Gorogorszagban keszitik, ugyis nagyon finom, akkor kihagyjuk a hust de minden mast beleteszunk. 
   Egy hagymat aprora vagunk, 1 paradicsomot, kicsi kockakra vagva, egy fel marek korianderlevel, egy fel marek kapor es egy fel marek mentalevel,fel marek petrezselyemlevel, ugyancsak aprora vagva.A hust osszekeverjuk a rizzsel, az aprora vagott zodlfuszerrel es a hagymaval amit elozoleg keves olajban megdinsztelunk. Sozzuk ,borzozzuk es 1 kk orolt romai komenyt adunk hozza. A szololeveleket megtoltjuk oly modon, hogy a levelet magunk ele helyezzuk, egy kk tolteleket teszunk a level also reszere egyet gorgetuk rajta majd a level ket szelso oldalat rahajtjuk a toltelekre es tovabb gorgetjuk a levelet. Apro toltelekeket fogunk kapni. Egy fazek aljat kibelelunk szololevelekkel, raszeletelunk 1-2 erett paradicsomot, ha nincs akkor elhagyhato, szepen rahelyezzuk a toltelekeket. A tetejere ujbol szololevelek kerulnek, es paradicsomszeletek. 2 citrom levet elkeverjuk egy fel pohar olivaolajjal, es raontjuk a toltelekekre. Ontunk meg ra annyi vizet, hogy ellepje. A tetejere egy kistanyert helyezunk, hogy a toltelekek ne nyiljanak szet fozes kozben,es ne emelkedjenek fol. Felfozzuk. Mikor felfott takareklangra vesszuk es fozzuk tovabb kb 50 percet 1 orat.  Citromkarikakkal talaljuk.

Jo etvagyat!


u.i aki csak rizzsel szeretne elkesziteni, az ugyanigy keszitse, csak a hust hagyja ki, az izesites nem valtozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése