Matbuha salata

Matbuha salata, a tuzes szornyeteg :)

 A salata tulajdonkeppen, a marokkoi, tuneziai, algeriai, es libiai bevandorlokkal kerult az orszagba, amiert nagyon halasak vagyunk. Ez egy foleg paradicsombol allo fott csipos salata, amit altalaban eloetelnek esznek, vagy tobb fele salata tarsasagaban husok melle. A matbucha nev tulajdonkeppen azt jelenti fott,sutott. Akkor terjunk a receptre . Tobbfele recept van , ma egy hires izraeli chef Izrael Aharoni receptjere esett a valasztasom.


Hozzavalok :
 1 kg erett paradicsom,
2 kaliforniai paprika piros szinu.
1 csipos chili paprika
5 cikk fokhagyma,
so, frissen orolt fekete bors
1 ek paprika
1/2 pohar olaj.

 Az elkeszitese  : az olajat a serpenyobe tesszuk, felmelegitjuk, majd hozzaadjuk az kockara vagott paprikat es fokhagymat, kozepes langos puhara dinszteljuk. Mikor mar puha hozzaadjuk az 1 kg elozoleg hejatol megfosztott aprora vagott paradicsomot es kicsi langon tovabb fozzuk. Sozzuk ,borsozzuk. Addig fozzuk mig egeszen suru es kremes lesz a szaft rajta. En kb 1,5 orat foztem a legkisebb langon. Aki nem szereti a csiposet az hagyja ki belole a csipospaprikat. Sokan tesznek bele korienderlevelet is a vegen, en ebbe a salataba nem szeretem es a recept sem irta . Legjobb friss pitaval, de friss kenyer is tokeletes melle. Jo etvagyat :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések