Keresés ebben a blogban

2015. május 17., vasárnap

Karalabeleves csirkecombbal, ahogy mi szeretjuk :)

A mi csaladunk leves imdado. Mindig van itthon leves, altalaban 3-szor fozok levest egy heten es soha nem marad meg belole egy csopp sem. Nagy kedvenc a csaladunkban a karalabe, minden formajaban, levesnek, fozeleknek, vagy akar salatanak is. Tegnapelott leves keszult, ami azota ugyan el is fogyott de azert beirom ide a blogra, hatha mas is el szeretne kesziteni.
Kis adagot foztem kb 3 1/5 literes fazekben. 
Kovetkezzek a recept :


Hozzavalok : 2 nagy csirkefelsocomb, kicsontozva es kockara vagva
2  repa, 
1 nagy karalabe
1 kisebb feherrepa 
1/2 zeller.
1 tojas, so,liszt, keves olaj.

Elkeszitese :

A zoldsegeket egyforma csikokra vagjuk, hogy szep is legyen a vegeredmeny nemcsak finom. A csirke combot kockakra vagjuk, a csontot nem dobjuk el, beletesszuk azt is a levesbe, ki fo belole a finom zamat.
  Egy kb 4 literes fazekba 2 ek olajat ontunk. Mi repceolajjal fozunk itthon. Az olajat megmelegitjuk,beletesszuk a csikokra vagott, feherrepat repat, es zellert, es par percig egyutt paroljuk mig az olaj szep narancsszinu lesz a repatol. Ekkor hozzaadjuk a kockara vagott hust is es meg 2-3 percig egyutt dinszteljuk. Hozzaadjuk a karalabet is, egy megpucolt hagymat egeszben. Aki akarja felvaghatja a hagymat aprora, en a karalebelevesben nem szeretem az uszkalo hagymat ezert kerul bele egeszben es a vegen kidobom,
 Felengedjuk vizzel, sozzuk,borsozzuk, ki ki izlese szerint. Mikor a hus is es a karalabe is meg van fove,akkor egy tojasbol nokedlit keszitunk es kiskanallal beleszaggatjuk  a  levesbe. Miutan megfottek a nokedlit levesszuk a tuzrol es aprora vagott zoldpetrezselymet szorunk a levesbe. Jo etvagyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése