Keresés ebben a blogban

2015. május 2., szombat

Zoldbableves,kolbasszal.

Bar tudom legtobben hus nelkul keszitik a zodlbablevest,en megis a husos valtozatat valasztom,bar mindkettot szeretem.  Igaz csak fustolt hust teszek bele, vagy ha nincs akkor fustolt kolbaszt, ettol lesz igazan finom. Terjunk a receptre :


Hozzavalok: 1 kg zoldbab megtisztitva es egyformara vagva/torve
   1 voroshagyma finomra vagva
   egy darab kolbasz
  2-3 szelet baconszalonna, vagy rendes fustolt szalonna
  2 kanal liszt
  3-4 dl tejfol
Pirosaprika izles szerint
1 ek friss kapor (amit a vegen szorunk bele)
  zoldpetrezselyem
 zellerlevel vagy zellerszar, amit nem vagunk fel csak beletesszuk a levesbe, majd a vegen kiszedjuk.
2 cikk fokhagyma (amit  a habarasba reszelunk)


Elkeszitese : az aprora vagott hagymat egy fazekba tesszuk majd hozza adjuk a bacont/szalonnat es egy keves olajat. Mikor a hagyma felig megdinsztelodott, beletesszuk a karikara vagott kolbaszt is es tovabb disnzteljuk a hagymaval egyutt. Hozzaadjuk a zoldbabot, felontjuk hideg vizzel,addig fozzuk mig a bab megpuhul, de ne legyn szetfove. 2 kanal lisztbol  es a tejfolbol habarast keszitunk ,belereszelunk 2 cikk fokhagymat , majd par merokanal levest adagolunk hozza, szep lassan , kozben allandoan keverjuk, hogy ne legyen csomos. Mikor mar eleg meleg es selymes a habarasunk, hozzaontjuk a leveshez, osszeforraljuk 3-4 percig , megszorjuk az aprora vagott petrezselyemmel es elzarjuk a tuzet. Aki fustolt hussal kesziti, az a babot csak akkor adja hozza mikor a hus mar majdnem megfott, .Rantassal is keszitheto, ugyanolyan finom lesz. En az utobbi idoben keszitem habarassal, de valahogy jobban izlik. Jo etvagyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése