Szurke marna sutopapirba csomagolva.

Ma sutopapirban sult halat hoztam ,egy nagyon finom recept.



Hozzavalok :2 hal (ha lehet minel kevesebb szalkaval) en szurkemarnat szoktam venni, vagy pisztarngot.
citrom,vaj, olivaolaj, friss kakukkfu es friss zsalyalevelek,so bors.

Elkeszitese : A halat beirdaljuk elegge melyen ahhoz, hogy beleferjen egy fel citromkarika. Sozzuk,borsozzuk, hagyjuk pihenni kb 30 percet. Minden vagasba egy fel citromkarikat helyezunk, melle egy agacska friss kakukkfuvet, es kb 2 zsalyalevelet egy halra,en minden zalyalevelet kette vagok igy 4 darabka lesz belole. A hal belsejebe is tehetunk citromkarikakat. Ahogy a kepen is lathato lesz 


. Minden citromkarika koze egy kis darabka vajat teszunk, majd meglocsoljuk olivaolajjal es sutopapriba csomagoljuk. Erdemes a sutopapiron vegezni az egesz muveletet , akkor mar nem kell attenni a papirra es nem piszkolunk 2x. 


Csinos csomagokat keszitunk belole, majd sutobe tesszuk 200c-on kb 35percre. Termeszetesen aki szereti jobban megpiritva az susse tovabb. Ajanlatos felidoben szetnyitni a csomgocskak tetejet, azoknak akik pirultabban szeretik. Mis salataval szoktuk enni, de temeszetesen barmilyen koret megfelel melle. Jo etvagyat!

Megjegyzések

  1. Kiváló recept. Én fokhagymaval is ízesítettem. Üdv. Bíró Lóránd, Junior Szakács

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések