Keresés ebben a blogban

2015. május 1., péntek

Szurke marna sutopapirba csomagolva.

Ma sutopapirban sult halat hoztam ,egy nagyon finom recept.



Hozzavalok :2 hal (ha lehet minel kevesebb szalkaval) en szurkemarnat szoktam venni, vagy pisztarngot.
citrom,vaj, olivaolaj, friss kakukkfu es friss zsalyalevelek,so bors.

Elkeszitese : A halat beirdaljuk elegge melyen ahhoz, hogy beleferjen egy fel citromkarika. Sozzuk,borsozzuk, hagyjuk pihenni kb 30 percet. Minden vagasba egy fel citromkarikat helyezunk, melle egy agacska friss kakukkfuvet, es kb 2 zsalyalevelet egy halra,en minden zalyalevelet kette vagok igy 4 darabka lesz belole. A hal belsejebe is tehetunk citromkarikakat. Ahogy a kepen is lathato lesz 


. Minden citromkarika koze egy kis darabka vajat teszunk, majd meglocsoljuk olivaolajjal es sutopapriba csomagoljuk. Erdemes a sutopapiron vegezni az egesz muveletet , akkor mar nem kell attenni a papirra es nem piszkolunk 2x. 


Csinos csomagokat keszitunk belole, majd sutobe tesszuk 200c-on kb 35percre. Termeszetesen aki szereti jobban megpiritva az susse tovabb. Ajanlatos felidoben szetnyitni a csomgocskak tetejet, azoknak akik pirultabban szeretik. Mis salataval szoktuk enni, de temeszetesen barmilyen koret megfelel melle. Jo etvagyat!

1 megjegyzés:

  1. Kiváló recept. Én fokhagymaval is ízesítettem. Üdv. Bíró Lóránd, Junior Szakács

    VálaszTörlés