Marhahusleves

Ferjem elso szamu kedvence a marhahusleves. Annyira szereti, hogy akar viz helyett is inna ha csapbol folyna :) Ugyhogy nalunk minden heten keszul egy 11 literes fazekkal, ami persze nem 11 l, mert a hus es zoldseg majdnem a felet elfgolalja a fazeknak.


Hozzavalok :
2-2.5 kg zsirosabb  csontos marhahus 
6-7 repa
2-3 petrezselyemgyoker, 
fel zellergumo
2-3 cikk fokhagyma
1 burgonya
zellerlevel, petrezselyemzold
1 kk feketebors
1 kis kelkaposzta (en egy cikk kaposztat szoktam beletenni, mert nalunk nincs kel) 
neha teszek bele egy rozsa karfiolt es ha van felbevagott paprikam akkor azt is, de elhagyhato.

Elkeszitese : A hust hidegvizben , tobb lebol jol megmossuk,a fazekba tesszuk. A zoldsegeket megpucoljuk, megmossuk es hozzadjuk a hushoz. Felontjuk hideg vizzel es feltesszuk foni kicsi langon, akinek villanytuzhelye van az kicsi fokozaton. Mikor felfott tobb alkalommal egy szurokanallal leszedjuk a habjat addig amig mar egyaltalan nem habzik. A levesnek nem szabad rotyogni, epphogy bugyogjon a tuzon, gyongyozzon. Sozzuk, izesitsuk . Nalam minden alkalommal 3-4 orat fo a husleves, a vegen gyonyoru atlatszo aranylevest kapunk a tetejen aranypenzekkel :) Reszelt tesztaval,  cernametelttel, grizgaluskaval talaljuk.Sokan kurkumaval szinezik a levest ami szerintem nem huslevesbe valo, bar igencsak szeretem a kurkumat. Ha szep lassan fo akkor termeszetes modon elerjuk a szep sarga szint, mindenfele mesterseges szinezes nelkul. De ez csak az en velemenyem :) Jo etvagyat !
       

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések